Brina, ljubljanski festival džina, že to soboto!


Končno smo dočakali dan, ko se bo v ljubljanskih Križankah začela nova zgodba za vse ljubitelje žlahtnih pijač in vrhunskih okusov. To soboto, 1. junija, v prestolnico prihaja Brina, ljubljanski festival džina.

Celodnevni dogodek, ki bo od 12. do 24. ure potekal v čudovitem ambientu ljubljanskih Križank, bo na enem mestu združil slovenske destilarje džina, vrhunske kuharske mojstre, strokovnjake s področja destiliranja, mešanja pijač, kulinarike in steklarstva ter seveda vse ljubitelje in poznavalce, ki vedo, da se pravi užitek skriva v majhni količini res dobrih stvari.

Vstop na dogodek je brezplačen, vsak obiskovalec pa bo prejel tudi ekskluzivni festivalski kozarec Polaris, ki so ga oblikovali in izdelali v Steklarni Hrastnik za lastno blagovno znamko Hrastnik1860.

Ponudniki:
Aufbix Gin
Berryshka
Bratinov Gin
Brin Gin
Broken Bones
Destilarna Karakter
Dingle Gin
DryTergesteGin
eVino
Fétiche Bar
GiniBee
Ginious
Gin Monologue
Gin s klanca
Mestni Gin
Plymouth Gin by Pernod Ricard
Santei Gin SKRASA No. 19
Vera Spirits

Delavnica miksologije Fever-Tree by eVino
Ob 12.30 nam bo Gašper Čarman, sommelier in direktor eVina, predstavil osnovne smernice mešanja pijač ter nam zaupal male skrivnosti velikih mojstrov miksologije. Udeležba na delavnici je brezplačna.

Gourmet Ljubljana kuhinja
Ekipa treh nabritih ljubljanskih chefov bo kuhala z džinom v mislih (in morda tudi na krožnikih). Jorg Zupan (Atelje), Igor Jagodic (Strelec) in Jakob Pintar (TaBar) bodo svoj navdih iskali v lokalnih sestavinah, ki jih bodo, zavite v svoje drzne ideje, predstavili v šestih okusnih zalogajih.

V izbranih ljubljanskih lokalih lahko že pred festivalom poskusite koktejl Brina in prelistate festivalsko knjižico. Brina vas vabi v tele lokale: As Aperitivo, EK Bistro, eVino, Fétiche Bar, Karakter Bar, Lepa Žoga, Magda, Pivnica Lajbah, Pop’s Place, Slon 1552, TaBar, Tozd, Veganika, Vinoteka Movia.

Partner: Turizem Ljubljana z blagovno znamko Gourmet Ljubljana
Ekskluzivni kozarec festivala: Polaris, Steklarna Hrastnik
Eksluzivni tonik festivala: Fever Tree by eVino

Se vidimo!
-
Nikoli ne zamudite naših novic - prijavite se na tedenske e-novice.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. - Podrobnosti
strinjam se