Šli smo na MINIkuhna kulinarični potep!


V soboto, 23. novembra, smo se z zmagovalci nagradne igre, ki smo jo organizirali z MINI Slovenija, odpravili na kulinarično obarvan izlet z MINI vozili.

Panoramsko-gurmansko dogodivščino smo začeli z vožnjo iz Ljubljane do Zgornjih Pirnič, kjer so nam v Gostilni Mihovec postregli s kraljevskim brunchem po domače, a malo drugače. Gospa Mojca je postregla s slovito Mihovčevo pogačami iz žit in konoplje, ki jih pridelajo na svoji njivi, uživali pa smo tudi v izjemnih polnozrnatih testeninah s kostanjem, bučo in konopljinim maslom.

Iz Pirnič smo se z MINI jeklenimi konjički po vijugastih cestah vzpeli do Gostišča Grič v Šenjoštu nad Horjulom. V domačnem vzdušju jedilnice s čudovitim razgledom na gozd smo si vzeli čas za uživanje v divjih, a hkrati umetelnih krožnikih, ki jih je za nas zakuhal chef Luka Košir. Na krožnikih so se znašla domača račja jajca, beli tartufi, polenovka, domače testenine, pa jelen, muškatna buča in mnoge drugedoma in v bližnji okolic pridelane dobrote.

Po vrhunskem kosilu smo se z Gričevega griča zapeljali skozi dolino na sosednji hrib, kjer so doma Orešnikovi ter njihove koze. Ogledali smo si kmetijo in sirarno, pokusili nekaj njihovih kozjih sirov ter izvedeli marzikaj novega in zanimivega o Sirarstvu Orešnik.

Kulinarični potep smo zaključili s spustom nazaj v kotlino ter se zapeljali v center Ljubljane, kjer smo na Starem trgu obiskali Landerik in si za češnjo na torti privoščili hišno specialiteto - šmorn z domačo lešnikovo kremo, sladoledom in bananami.

Ob večernem razhodu smo se siti in srečni strinjali, da dobre hrane in lepih razgledov v prijetni družbi ni nikoli preveč. Hvala celotni ekipi MINI Slovenija in vsem, ki ste se nam pridružili, nagradno igro zagotovo ponovimo tudi naslednje leto!

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. - Podrobnosti
strinjam se