Zimski zvarki


Ker je džin zadnje čase in, pa tudi ker je v dolgih zimskih nočeh poleg kuhanega vina koristno imeti še kakšno opcijo, smo slovenske destilarje povprašali po njihovih najljubših zimskih receptih. 

Miha iz destilarne Bratinov priporoča:
Gin Toddy
50 ml Bratinovega gina #3, 1 žlička medu, sok polovice limone, 100 ml vroče vode, rezina limone

V kozarcu ali skodelici zmešamo džin, limono in med, prelijemo z vročo vodo in dodamo rezino limone.
-
Erik, ustvarjalec Brin gina, svetuje:
Kuhan džin
5 dl jabolčnega soka, 2 dl vode, košček ingverja, 5 klinčkov, 2 palčki cimeta, lupina 1 pomaranče, 1 žlička pimenta v zrnu, 1 dl Brin gina

Ingver narežemo na koščke, pomarančo olupimo. Vse sestavine razen džina zmešamo v posodi in na zmerni temperaturi grejemo približno 20 minut. Pazimo, da ne zavre. Odstavimo s štedilnika, dodamo džin in natočimo v kozarce.
-
Boštjan, del ljubljanske dvojice Broken Bones, prisega na:
Foghorn
30 ml Broken Bones Ljubljana Dragon Gina, 60 ml Ginger Ale, 10 ml limoninega soka, rezina limonine lupine

Džin in limonin sok nalijte v nizek, old-fashioned kozarec napolnjen z ledom in dobro zmešajte. Prelijte z ginger aleom, nežno pomešajte in okrasite z limonino lupino.

Lepe praznike in na zdravje!





Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. - Podrobnosti
strinjam se