Kamnik


V objemu Kamniško-Savinjskih Alp

Odkar pomnimo, se zdi, da je prebivalcem Kamnika zagotovo skupno to, da radi dobro jedo. Obiskovalce očarajo okusi Kamnika od kamniške kajžerce, Firštovega divjačinskega golaža do kloštarske kremšnite in tuhinjske postrvi. Vse to je še boljše z malo sira – trniča ali z žličko kamniškega ženofa – gorčico kamniške tovarne, ki jo pozna vsak Slovenec. Za suha grla iz njihovih gozdov prihaja žganje Rušovc, mlajšim ponudijo sok starih jabolčnih sort, v mestu in okolici pa se vari kar nekaj sodov piva - lahko bi rekli, da je sodobni Kamnik mesto mikropivovarjev. Doslej so Kamnik na Odprti kuhni predstavljali: - Kmetija Pr'Gabršk, ki izdeluje trnič po tradicionalnem receptu pastirjev iz Velike planine, - Anica Ahčin iz Tuhinjske doline, ena redkih rezbark, ki še danes ustvarja pisave za trnič, - Pivovarna Mali grad, najizkušenejša od mladih kamniških mikropivovarn, ki je pred kratkim svojemu naboru odličnega piva dodala še butični gin.




  • Kamnik

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. - Podrobnosti
strinjam se