Uživači dobrodošli!
Odprta kuhna je gurmanska kulinarična tržnica, na kateri se vsako predstavlja preko 60 najboljših slovenskih obedovalnic z vseh koncev dežele. Vsak petek od marca do konca oktobra Pogačarjev trg v Ljubljani (nekajkrat na leto pa tudi trge in tržnice v drugih slovenskih krajih) napolnijo stojnice, na katerih najboljši kuharski mojstri in kulinarični guruji pripravljajo raznovrstne dobrote v čudoviti kuhinji na prostem.Bi skupaj kaj zakuhali? Pišite nam!
info@odprtakuhna.si


Kontakt za medije:
pr@odprtakuhna.si


“Slovenija je vrhunska kulinarična destinacija, pa ne samo zaradi vrhunskih kuharjev, ampak tudi zaradi Odprte kuhne.”
- chef Janez Bratovž

Od A(cai sklede) do Ž(likrofov)


Vijuganje med stojnicami je živopisna izkušnja, saj vsaka stojnica ponuja nekaj drugačnega od svoje sosede, na vsakem dogodku pa izbiramo med več kot 150 jedmi. Tukaj se dobi domača klasika, od tam nas vabi moderna kulinarična mojstrovina, dva koraka naprej pa iz cvrčečih ponvic diši po eksotičnih začimbah.

Rezervacij ni!


Preprosto izberi jedačo in pijačo, ki ti je povšeči, si poišči prostor za mizo, na stopnicah, ali na kakem drugem koščku trga in uživaj. Na Odprti kuhni se slovenska kultura sproščenih petkovih druženj sreča z ljubeznijo do dobre hrane, Ljubljančani se pomešajo z obiskovalci od drugod, vsi pa uživajo v sončnem kulinaričnem doživetju s pogledom na elegantne Plečnikove arkade.

Od ljudi za ljudi


In obiskovalci Odprte kuhne niste edini, ki uživate v izobilju - vsa neprodana hrana se na koncu dogodka donira pomoči potrebnim, saj radi vračamo dobro čudoviti skupnosti in mestu in s tem gojimo trajnostno prihodnost za vse.

Zavezani skrbi za okolje


Ljubljana je v letu 2016 postala Zelena prestolnica Evrope in tudi po izteku leta ostajamo zavezani skrbi za okolje. Zato naše ponudnike spodbujamo k uporabi povratne ali biorazgradljive embalaže, ločujemo odpadke in na koncu dogodka preostale hrane ne zavržemo, temveč jo s pomočjo Slovenske filantropije doniramo ljudem v stiski. K recikliranju pozivamo tudi obiskovalce in z veseljem priskočimo na pomoč z nasvetom o pravilnem ločevanju. Naše obiskovalce tudi vabimo, da Odprto kuhno obiščejo z javnim prevozom LPP, s kolesom ali peš.

Nagrade

Nagrajena odličnost in kakovost


Januarja 2014 smo prejeli nagrado Jakob za odličnost in kakovost v turizmu regije Alpe Jadran, ki jo vsakoletno podeljuje ljubljansko Gospodarsko razstavišče. Mednarodna komisija vsako leto izbere, skladno z zapisanimi merili, najboljšega, ki prispeva pomemben del v mozaik inovativnih turističnih prizadevanj regije Alpe–Jadran.

Nagrajena inovativnost


Oktobra 2014 se je Jakobu pridružila še nagrada Sejalec za najbolj inovativen slovenski turistični produkt zadnjih dveh let. Sejalec je priznanje javne agencije SPIRIT Slovenija za ustvarjalne in inovativne turistične dosežke.

Nagrajena ideja


Slovenska turistična organizacija nam je za projekt Slovenija - kulinarična destinacija podelila priznanje snovalec 2018. Projekt s povezovanjem gastronomije s kulturno in naravno dediščino predstavlja celosten turistični produkt in Slovenijo trdneje umešča na kulinarični zemljevid sveta.

Gault&Millau Slovenija POP 2019


Vodnik Gault&Millau Slovenija, eden od treh najvplivnejših kulinaričnih vodnikov na svetu, nam je podelil naziv POP 2019 za najboljše priljubljeno zbirališče v Sloveniji.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. - Podrobnosti
strinjam se